London 2012 -The Fashion Olympics ,Λονδίνο 2012-Οι Μοδάτοι Ολυμπιακοί


Λονδίνο 2012, δεν μπορεί να μην παρατηρήσατε τις φετινές στολές της Αγγλίας ή της Αμερικής; Αν όχι ρίξτε μια ματιά, αξίζει τον κόπο! Ποτέ άλλοτε οι Ολυμπιακοί  Αγώνες στη σύγχρονη ιστορία τους δεν είχαν συγκεντρώσει τόσο ενδιαφέρον ως fashion event όσο φέτος.
Από την τελετή έναρξης ακόμα ξεχώρισαν πολλές στολές των αποστολών που είναι δημιουργίες των μεγαλύτερων ονομάτων της μόδας, όπως των Stella McCartney, Armani, Prada και Ralph Lauren. 

Αναλυτικότερα:

Είναι γνωστό ότι η Adidas από το 1984 έχει αναλάβει το σχεδιασμό των στολών της αποστολής της Μεγάλης Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες – και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο αυτή τη φορά αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση. Έτσι ζήτησε την βοήθεια της Stella McCartney και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.Η γνωστή σχεδιάστρια έβαλε όλη της την τέχνη, η Adidas έβαλε όλη της την τεχνολογική γνώση και οι στολές της Μεγάλης Βρετανίας στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 θα είναι σίγουρα οι καλύτερες που έχουν σχεδιαστεί ever!



Οι Ιταλοί επίσης είναι από τους πιο καλοντυμένους αθλητές. Φορούν στολές Emporio Armani, ειδικά σχεδιασμένες από τον Giorgio Armani για αγώνες και επίσημες εκδηλώσεις. Η συλλογή αποτελείται από 50 κομμάτια σε λευκό και σκούρο μπλε. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν σε χρυσό χρώμα κεντημένες λεπτομέρειες από το εθνικό ύμνο της Ιταλίας ενισχύοντας έτσι την πατριωτική αίσθηση!


Επίσης η ιταλική εταιρία Prada θα είναι ο κύριος σπόνσορας της ιταλικής ομάδας ιστιοπλοΐας τόσο για τους Ολυμπιακούς, όσο και για τους παραολυμπιακούς αγώνες. Η ιταλική φίρμα δε θα προμηθεύσει μόνο τους αθλητές με φόρμες αλλά και όλο το τεχνικό προσωπικό που θα ακολουθήσει την αποστολή, ενώ το λογότυπο της  θα εμφανιστεί στα πανιά του ιστιοπλοϊκού σκάφους της ομάδας καθώς και σε κάθε βοηθητικό σκάφος που θα το συνοδεύει αλλά και στα οχήματα που θα έχουν τον μηχανικό εξοπλισμό. Για την εταιρία Prada δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται σαν σπόνσορας σε ιταλική ομάδα, καθώς η ιδιοκτήτρια της εταιρίας Muccia  είναι λάτρης των σπορ και με κάθε ευκαιρία που της δίνεται  συμμετέχει ενεργά και θέλει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα της .







Ο Ραλφ Λόρεν, ένας από τους σχεδιαστές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αυθεντικού αμερικανικού στυλ, ήταν αυτός που επιμελήθηκε τα ρούχα που θα φορέσει η αμερικανική ολυμπιακή και παραολυμπιακή αποστολή στην επίσημη Τελετή Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, χωρίς ωστόσο να αρκείται σε αυτό. Ο ίδιος πρόκειται να λανσάρει σύντομα και μια σειρά ενδυμάτων και αξεσουάρ εμπνευσμένη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 που είχαν γίνει επίσης στο Λονδίνο.
Η Ralph Lauren 2012 Olympic Collection, όπως ονομάζεται, αποτελεί μια μείξη από αυθεντικά αντίγραφα, vintage μοτίβα και δείγματα σύγχρονου αθλητικού design, όλα στις αποχρώσεις του κόκκινου, του λευκού και του ναυτικού μπλε. Η κολεξιόν περιλαμβάνει κομμάτια που είναι βασισμένα στις αθλητικές εμφανίσεις της δεκαετίας του '30 και του '40 με vintage σχέδια στίβου και κεντήματα που δίνουν στη συλλογή μια γοητευτική αίσθηση νοσταλγίας.


Ο διάσημος οίκος Hermès θα ντύσει την ολυμπιακή ομάδα ιππασίας της Γαλλίας με στολές ειδικά σχεδιασμένες που εγγυώνται την άνεση και την ευελιξία των αναβατών. Πως άλλωστε θα μπορούσε να ντύσει κάποιους άλλους, όταν αρχικά ξεκίνησε σχεδιάζοντας λουριά και σέλες για άλογα.


Ακόμη, η Εθνική Ομοσπονδία Στίβου της Ρωσίας παρουσίασε στη Μόσχα τον αθλητικό εξοπλισμό με τον οποίο θα εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο η ρωσική ομάδα. Η συλλογή φτιάχτηκε σε συνεργασία με την παγκοσμίως γνωστή εταιρία αθλητικών ειδών Nike. Ο σχεδιαστής της Nike, Μάρτιν Λότι, βρέθηκε στη Μόσχα προκειμένου να παρουσιάσει τις νέες φόρμες μαζί με τον πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας στίβου. 



Και τέλος η Τζαμαϊκανή ομάδα που είναι στο προσκήνιο λόγω του σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ, φορούσε τα ενθικά της  χρώματα με μία αστραπή που έχουν σχεδιαστεί από τη Cedella Marley, κόρη του θρυλικού τραγουδιστή Μπομπ Μάρλεϊ, για την Puma.

  
Πάντως όπως και να έχει τους ευχόμαστε όλους καλή επιτυχία και πολλά πολλά μετάλλια!!!

La Roche-Posay HYDRAPHASE INTENSE SERUM Review



Το σημερινό review αφορά το προϊόν HYDRAPHASE INTENSE SERUM της La Roche-Posay, το οποίο μου απέστειλε δωρεάν η εταιρεία assetOgilvy για τις ανάγκες αυτού του άρθρου και την ευχαριστώ πολύ!
Λίγα λόγια για το HYDRAPHASE INTENSE SERUM: είναι ένας ορός εντατικής ενυδάτωσης που έχει σκοπό να συγκρατεί το νερό στην επιδερμίδα και να απαλύνει τις γραμμές αφυδάτωσης. Ενδείκνυται για ευαίσθητο και αφυδατωμένο δέρμα. Έχει λεπτόρευστη υφή gel, δροσερή και μη λιπαρή!



Διαχέει και συγκρατεί το νερό στο δέρμα για άμεση αντιμετώπιση των γραμμών αφυδάτωσης. Περιέχει:
  • [Κλάσματα Υαλουρονικού Οξέως]:
         Δραστικό συστατικό με διπλή δράση, για άμεση και μακράς διάρκειας ενυδάτωση.
         Χάρη στο εξαιρετικά μικρό μέγεθος των κλασμάτων του, διεισδύει βαθύτερα.
  • [Αργινίνη + Σερίνη]:
         Αμινοξέα που υπάρχουν φυσιολογικά στο δέρμα. 
         Για πρώτη φορά συνδυάζονται με κλάσματα υαλουρονικού οξέος,
         μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα τους.
  • [Ιαματικό νερό της La Roche-Posay]:
          Το προϊόν με την υψηλότερη συγκέντρωση σε Ιαματικό νερό της La Roche-Posay, 
          που έχει αποδεδειγμένη αντιερεθιστική, αντιοξειδωτική και κατά των ερεθισμών δράση.

 Επιπλέον έχει μοναδική υφή με
  •  75% συγκέντρωση σε Ιαματικό νερό της La Roche-Posay για άμεση αίσθηση δροσιάς και άνεσης. 
  •  Λεπτόρρευστη υφή gel χάρη στην σύνθεση τριπλού πολυμερούς.
  •  Μη λιπαρή, μη κολλώδης.   
Χρησιμοποιείται καθημερινά πρωί ή/και βράδυ σε πρόσωπο και λαιμό και παρέχει 24ωρη Ενυδάτωση και 81% μείωση των γραμμών αφυδάτωσης.


Λοιπόν αρχικά να πω πως έχω χρησιμοποιήσει από την La Roche-Posay και άλλα προϊόντα και το αγαπημένο μου είναι το EFFACLAR GEL για λιπαρά δέρματα. Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει όμως ορό και δεν μπορώ να το συγκρίνω με άλλο αντίστοιχο προιόν. 
Μου άρεσε πάντως αρκετά και είμαι ενθουσιασμένη, είναι όντως ενυδατικός, 100% θα έλεγα σε εμένα τουλάχιστον!
Έχει πραγματικά πολύ λεπτόρρευστη υφή, δεν κολλάει καθόλου και ταιριάζει πολύ ακόμη και στο δικό μου λιπαρό δέρμα, κάτι που φοβόμουν αρκετά όταν το πρωτοείδα.
 Δεν αφήνει γυαλάδα, απορροφάται άμεσα και συνίσταται πρίν απο την υπόλοιπη κανονική φροντίδα του δέρματος, δηλάδή απο πάνω βάζουμε κανονικά την ενυδατική ή την αντηλιακή μας. 
Έτσι έχουμε και extra ενυδάτωση, ειδικά τώρα το καλοκάιρι! 
Η μυρωδιά ,είναι η χαρακτηριστική μυρωδιά που έχουν όλα τα La Roche-Posay νομίζω, απαλή και δροσερή!
Εγώ προσωπικά το δοκιμάζω εδώ και λίγες μέρες και εκτός απο όλα τα παραπάνω το θεωρώ επίσης και μία εξαιρετική βάση για το μακιγιάζ, γιατί απαλύνει της γραμμές αφυδάτωσης και φαίνεται το πρόσωπο πιο λείο και πιο φωτεινό!


Σας το προτείνω λοιπόν κορίτσια, και περιμένω να μου πείτε τις εντυπώσεις σας ή ποιον άλλο ορό έχετε χρησιμοποιήσει εσείς....

Υ.Γ: Βλέπετε και τα νυχάκια μου στη δεύτερη φώτο.

Φιλιά!!! 

D.I.Y. Ιουλίου

Κάποια από τα D.I.Y projects που έκανα γι' αυτόν το μήνα...πάρτε ιδέες!

My ideas...
      
 1) redo a bag:

before

after

after

2) redo a clutch bag:
before

after

3) thread bracelet:
piece from an old bead bracelet

cover with thread

change colours

new bracelet

                   



Προϊόντα Avène

 Τα προϊόντα Avène είναι νομίζω γνωστά σε όλους! Υπάρχει μία μεγάλη σειρά προϊόντων με βάση το ιαματικό νερό της Avène, κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος.


Λίγα λόγια για την Avène :

"Χωμένη βαθιά μέσα στην χώρα των Βουνών και των Πηγών, η Avène βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Cévennes, σε υψόμετρο 350 μ. Στις ιαματικές Εγκαταστάσεις της Avène, το ιαματικό Νερό στηρίζει όλη του την εγκυρότητα. Εγκαινιάσθηκαν το 1990 και επεκτάθηκαν το 2004 έχουν κομψή αρχιτεκτονική, τέλεια ενσωματωμένη στο φυσικό χώρο της Πηγής Sainte-Odile. Οι ιαματικές Εγκαταστάσεις διαθέτουν τον πιο μοντέρνο ιατρικό εξοπλισμό. Εδώ, προσφέρονται ιαματικές φροντίδες κάτω από αυστηρή ιατρική επίβλεψη και συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στην εδραίωση της φήμης του ιαματικού Νερού της Avène.  
Μέσα σε ένα αυστηρά διατηρητέο περιβάλλον, πέρα από το χρόνο, μακριά από τον κόσμο, το ιαματικό Νερό της Avène αναβλύζει με φυσικό τρόπο από τη γη, στα βάθη της οποίας δημιουργείται σιγά-σιγά.
Μετά από μια μεγάλη περιπλάνηση που διαρκεί περισσότερο από 40 χρόνια, αναβλύζει γάργαρο και καθαρό, για να παγιδευτεί και να μεταφερθεί κάτω από συνθήκες «μέγιστης ασφάλειας» στο λευκό εργοστάσιο, όπου παρασκευάζονται τα προϊόντα των Δερματολογικών Εργαστηρίων Avène. Και προς τις ιαματικές Εγκαταστάσεις, για να προσφέρει τελικά στο ευαίσθητο και το μη ανεκτικό δέρμα όλες τις καταπραϋντικές ιδιότητές του.
Δραστικό συστατικό, απαραίτητο και μοναδικό, το ιαματικό Νερό της Avène βλέπει να επιβεβαιώνονται οι καταπραϋντικές και αντι-ερεθιστικές ιδιότητές του σε πολυάριθμες κλινικές μελέτες. Ιδιότητες μοναδικές και αναλλοίωτες, που του προσδίδουν όλη την εγκυρότητά του. Τόσο στις ιαματικές Εγκα-ταστάσεις όσο και μέσα στα προϊόντα στα οποία ενσωματώνεται…
Το ιαματικό Νερό της Avène είναι βακτηριολογικά καθαρό. Η μικρή περιεκτικότητά του σε μέταλλα, η ισορροπία του σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία και η άριστη αναλογία Ασβεστίου / Μαγνησίου το κάνουν ένα Νερό ιδιαίτερα κατάλληλο και για το πιο ευαίσθητο δέρμα."


Πριν λίγο καιρό η εταιρεία Avène στην Αθήνα διοργάνωσε μία συγκέντρωση για τις bloggers, για να γνωρίσουν καλύτερα την εταιρεία και τα προιόντα της.
Μαζί μου επικοινώνησε η κ. Θεοδοσία Χανδρά, product manager της Avène, με ενημέρωσε γι' αυτή την εκδήλωση και είχε την καλοσύνη να μου στείλει έντυπο και φωτογραφικό υλικό, καθώς και ένα καταπληκτικό τσαντάκι με προιόντα Avène!



  

 




Το τσαντάκι μου λοιπόν περιείχε μία συσκευασία του ιαματικού νερού της Avène σε σπρέι (Thermal spring water for Sensitive skin 50ml), ένα δείγμα της ενυδατικής κρέμας Hydrance optimale με SPF20 για κανονικά/μικτά δέρματα, το Cleanance gel (25ml) και δύο δείγματα από το αντηλιακό Cleanance με SPF30 για δέρματα με τάση για ακμή όπως το δικό μου.



Εντάξει, ενθουσιάστηκα όταν τα πρωτοείδα έτσι όλα μαζί!!! 
Να πω ότι το νερό σε σπρέι το χρησιμοποίησα πρώτη φορά και το λάτρεψα. Είναι δροσερό, ενυδατικό και must-have προϊόν για τώρα το καλοκαίρι!
Η ενυδατική επίσης πολύ καλή! Έχει λεπτόρρευστη υφή, είναι πολύ ελαφριά, δεν αφήνει καθόλου λιπαρότητα, έχει δείκτη προστασίας 20 και αντι-οξειδωτικό παράγοντα...θα την αγόραζα σίγουρα!!!
Το gel καθαρισμού το είχα παλιότερα, είναι κατά της λιπαρότητας, χωρίς σαπούνι αλλά νομίζω ότι το δέρμα μου το έχει συνηθίσει και δεν βλέπω τρομερή βελτίωση.
Τώρα το αντηλιακό προσώπου είναι ότι πρέπει για την επιδερμίδα μου, καθόλου λιπαρό σε σχέση με άλλα αντηλιακά που έχω δοκιμάσει και έχει δείκτη προστασίας 30. Νομίζω ότι βρήκα το αντηλιακό μου!!!
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον τύπο του δέρματός μας και να αγοράζουμε κατάλληλα προϊόντα.
Παλιότερα χρησιμοποιούσα το αντηλιακό της Avène με SPF 50 για κανονικές επιδερμίδες και δεν μου ταίριαξε, αυτό όμως τώρα είναι εξαιρετικό!
Να τονίσω επίσης ότι όλα τα προϊόντα Avène περιέχουν το ιαματικό τους νερό που είναι καταπραϋντικό και αντι-ερεθιστικό, δεν έχουν parabens, ούτε αλκοόλη.
Τέλος, γιατί σας κούρασα, θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Χανδρά, που είναι ευγενική, προσιτή και πάντα στη διαθεσή μας!

Harvey Prince's Ageless Perfume

  Σήμερα έλαβα ένα απο τα καλύτερα δώρα που έχω πάρει ποτέ! Είχα κερδίσει πριν λίγο καιρό στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το site Τhe Trend Diaries (http://www.thetrenddiaries.com) ένα άρωμα Harvey Prince, το Ageless!!! Δεν είχα ιδέα τι είναι, πρώτη φορά άκουγα αυτό το όνομα και έτσι μπήκα στο επίσημο site (εδώ: http://www.harveyprince.com/products/details.php?id=1) και έμαθα τι ακριβώς κέρδισα...Ενθουσιάστηκα λοιπόν με την περιγραφή αλλά και με την αξία του και το περίμενα με ανυπομονησία (ερχόταν και απο την Αμερική βλέπεις)!!!
  Εντάξει μόλις το είδα σήμερα και ειδικά μόλις άνοιξα το κουτί καταχάρηκα. Πρώτον ήταν το μπουκαλάκι των 100ml και δεύτερον είχε και μία ροζ μπλουζίτσα δώρο που μου άρεσε πολύ, αλλά και ένα άλλο αρωματάκι τους σε δείγμα!








Λοιπόν το άρωμα μου άρεσε πάρα πολύ, είναι δροσερό, καλοκαιρινό,φρουτώδες, μυρίζει σαν αφρόλουτρο και όντως σε κάνει να αισθάνεσαι νεότερη (ageless), κάτι που δεν μπορούσα να καταλάβω πως συμβαίνει μέχρι που το μύρισα.


 Σε δειγματάκι είναι το άρωμα Hello της εταιρείας, επίσης πολύ καλό, με νότες κίτρου, μανταρινιού και λεμονιού! Μου θυμίζει λίγο το Amor Amor της Cacharel, στο πιο ελαφρύ του όμως.

 (το πόσο ταίριαζε το cover με το κουβερλί μου δεν λέγεται!)

 Ακόμη μου άρεσε πολύ η μπλούζα, είναι στo ίδιο χρώμα με το άρωμα, αυτό το girlie ροζ και θα τη φορέσω σίγουρα!
 Θα σας πρότεινα να το αγοράσετε αν ψάχνεται κάτι καλοκαιρινό, αλλά για να είμαι ειλικρινής εγώ μάλλον δεν θα το αγόραζα γιατί δεν το ήξερα καν αλλά και γιατί είναι λιγάκι ακριβό. Όμως είναι απο τα λίγα αρώματα που μου άρεσαν πολύ! Είμαι γενικά δύσκολη στην επιλογή, και το καλοκαίρι δεν φοράω συχνά,συνήθως τα περισσότερα μου είναι βαριά...Ελπίζω αυτό να το τελειώσω!!!

Thank you THE TREND DIARIES

 

Designer of the month-Σχεδιάστρια του μήνα

 Καλό μήνααα σε όλους!!! Αποφάσισα να καθιερώσω ένα μηνιαίο post για τον σχεδιαστή ή τη σχεδιάστρια του μήνα.
Αυτός ο μήνας θεωρείται μήνας των διακοπών οπότε τα μαγιό θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα! Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην αφιερωθεί στην Εμμανουέλα Λύκου και στην υπέροχη συλλογή της απο μαγιό! Λίγα λόγια για την Εμμανουέλα: 

 Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στη Γενεύη. Από μικρή ηλικία της άρεσε η μόδα. Σήμερα σχεδιάζει τη δική της συλλογή γυναικείων και παιδικών μαγιό και σειρά beachwear. Καθώς η ίδια είχε δυσκολία να βρει το ιδανικό μαγιό που κολακεύει, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη δημιουργία μαγιό και ενδυμάτων παραλίας. Το 2006 δημιούργησε την πρώτη της συλλογή που είχε μεγάλη επιτυχία. Η συλλογή της περιέχει μαγιό, ολόσωμα και μπικίνι. Η παιδική σειρά "Mini Me" από 0-14yrs, προσφέρει την ίδια συλλογή και για τα μικρά κορίτσια. Επίσης, υπάρχει και η σειρά "Maternity". 

 Δείτε κομμάτια απο την συλλογή της:










 Και για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη τα μαγιό της είναι αυτά που φοράνε πολλές ελληνίδες σταρ στην παραλία αλλά και στη σκηνή, με πρώτη την Δέσποινα Βανδή και την εμφάνιση που έκανε στα βραβεία mad:


 Όλη η συλλογή είναι γεμάτη χρώματα, σχέδια, βολάν, prints, πον πον αλλά και χρυσές λεπτομέρειες που τα κάνουν ακαταμάχητα. Η παιδική σειρά μαγιό είναι για κορίτσια από 0 έως 14 ετών, για ασορτί εμφανίσεις μαμάς και κόρης! Η mix & match φιλοσοφία παρέχει τη δυνατότητα να συνδυάσεις διαφορετικά μεγέθη και σχέδια κάτι που νομίζω είναι πολύ βολικό για όλες!
 Η Εμμανουέλα Λύκου έχει αποκαλύψει οτι εμπνέεται αποκλειστικά από την Ελλάδα, και χρησιμοποιεί τον φανταστικό τίτλο «It's chic too wear Greek», κάτι που επικροτώ φανατικά και πιστεύω πως πρέπει να στηρίζουμε έτσι όλα τα Ελληνικά προιόντα. 
 Το brand "Emmanuela" έχει ένα σκυλάκι ράτσας τεκέλ για λογότυπο και είναι εμπνευσμένο από το αγαπημένο της κατοικίδιο το οποίο απεικονίζεται με μεταλλικό χρυσό πάνω σε κάθε κομμάτι της συλλογής της. 
 Ολόκληρη τη σειρά Emmanuela Swimwear μπορείς να τη δείς στο site της (www.emmanuelaswimwear.com) και να την βρεις στο ατελιέ της σχεδιάστριας στο Κολωνάκι, Μαρασλή 3, 210-7239346 καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα.


  Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ίδια που μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω το υλικό της.